Europejski  Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
17 stycznia 2020

8 listopada 2019 roku uczennice klasy 6A, 6B, oraz 6C reprezentowały naszą szkołę pod opieką Pani Anny Skrzypy w Europejskim  Dniu Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który odbył się pod hasłem „kuchnie świata” w Szkole Podstawowej nr 225 w Warszawie.

Reprezentantki naszej szkoły ubrane w tradycyjne stroje Hiszpanii przygotowały typowe potrawy dla tego kraju tj.: Patatas Bravas, oliwki nadziewane masłem orzechowym, Tortilla de patatas oraz Almendras Garrapiñadas.
Uczniowie degustowali potrawy z różnych krajów, przygotowane przez dzieci z różnych szkół.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Hiszpańskie potrawy na stoisku naszej szkoły

    Hiszpańskie potrawy na stoisku naszej szkoły

  • Powiększ zdjęcie Hiszpańskie potrawy na stoisku naszej szkoły

    Hiszpańskie potrawy na stoisku naszej szkoły

  • Powiększ zdjęcie Hiszpańskie potrawy na stoisku naszej szkoły

    Hiszpańskie potrawy na stoisku naszej szkoły

  • Powiększ zdjęcie Reprezentantki szkoły przy stoisku

    Reprezentantki szkoły przy stoisku